Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sugarbaby nebude sedět v koutě! vol. 7/13

Aneb cukrové randění rozhodně není prostitucí čili lesk a bída cukrátek – třináctidílný seriál o realitě sugardatingu vol. 7/13

Vraťme se ještě k úvodní restaurační analogii. Standardní prostitutku si zde můžeme představit jako low-cost fastfood a sugarbaby jako noblesnější a dražší restauraci. Michelinské hvězdě pak stačí jedna večeře pro dva, aby měla vyšší tržbu než strýček Donald ze třiceti zákazníků. Oba podniky ale podnikají v gatsrobyznysu, stejně jako prostitutky a sugarbabies podnikají v sexbyznysu.

Čím menší je pak počet a frekvence střídání cukrových prcířů, tím více mohou druhým a samy sobě cukrátka rezolutně tvrdit, že se v jejich případě o prostituci rozhodně nejedná, a ohánět se frázemi o tom, že jen mají bohaté milence, kteří je podporují, na čemž přeci není vůbec nic špatného.

Autodemagogie je svého druhu obranný mechanismus a každý organismus včetně člověka má v případě ohrožení své fyzické či psychické integrity tendenci se bránit. A když se nedá bránit relevantními argumenty a odmítáte si přiznat vlastní pochybení či mýlku, pud sebezáchovy nasadí autodemagogii a utilitářský alibismus, případně manipulátory oblíbenou rétorickou minelu v podobě whataboutismu - četně používanými frázemi cukrových děvčat jsou proklamace typu, že jen dostávají peníze za něco, co jiné (hlupačky) dělají zadarmo, nebo že kdyby měla tu příležitost, dělala by to každá, jenže na to málokterá má (myšleno krásu; dosadit lze i zřejmě přiléhavější žaludek) a podobné nechtěně tragi/komické argumentační fauly.

Když navíc nahlédneme obě strany téže mince v celkovém kontextu a v širších souvislostech, můžeme nabýt dojmu, že běžná šlápota je de facto paradoxně rovnější a upřímnější (i když je všeobecně většinovou společností násobně více pohrdána, stigmatizována a ostrakizována), protože se zpravidla nesnaží tvářit a předstírat, že prostitutkou není; minimálně tedy alespoň směrem k zákazníkovi coby konzumentovi své služby. Nehraje si na něco, co není. Holka v sexy prádle ve výloze ve Čtvrti červených luceren v Amstru by sice mohla tvrdit, že je instruktorkou jógy, ale ásany by po ní asi nikdo potrénovat nechtěl.

Sugardating je oproti tomu světem iluzí, lží, předstírání, přetvářek a eskamotérství, kdy si cukrový tatík coby návštěvník představení iluzionistky platí cukrovou holčinu za to, že mu v roli kouzelnice vyrábí iluzi o bezplatné náklonnosti, vřelosti a žádostivosti. Cukrový prcíř platí za iluzi sexuální atraktivity a citů nepodmíněných penězi, zatímco cukrová kouzelnice kouzlí tak, jako by za své představení nedostala ani floka a vše dělala čistě z lásky k bližnímu svému.

Sugardating se pak sám vesele dostává do notně absurdního až paradoxního stavu, kdy se plátce tváří, že neplatí za to, co si kupuje, a strana placená se tváří, že nedostává zaplaceno za to, co prodává. Tady by se nejspíše vybourala už i ani svlečená, ani oblečená princezna Koloběžka (i se svým věrně nevěrným Felixem).

Obě strany se tedy snaží tvářit směrem k sobě samým i navenek, že by se k sobě navzájem chovaly naprosto stejně, i kdyby se finanční stránka věci zcela odstranila, přičemž se taktně snaží neakcentovat drobné faktum, že nebýt právě finančního benefitu, dotyčná by dotyčného nepřipustila, a kdyby dotyčný dotyčnou připuštěn nebyl, žádný finanční benefit by se překvapivě nekonal. Proč taky?

Je sice možné, že se najdou bohatší altruisté, kteří jsou ochotni sponzorovat mladé kočeny, aniž by tyto s nimi směňovaly tělní tekutiny, ale charitě fandící dobrodinci podporují většinou hladovějící děti třetího světa, zvířecí útulky, zdravotně postižené a nemocné nebo si případně adoptují v ZOO gibona. Na charitativní organizaci podporující atraktivní mladice v tom, aby nemusely pracovat a mohly si žít na vysoké noze, pravděpodobně nenarazíte.

Autor: Jenda Bartoň | úterý 1.3.2022 21:42 | karma článku: 8,74 | přečteno: 190x
  • Další články autora

Jenda Bartoň

Sugarbaby nebude sedět v koutě! vol. 13/13

Aneb cukrové randění rozhodně není prostitucí čili lesk a bída cukrátek - třináctidílný seriál o realitě sugardatingu vol. 13/13

13.3.2022 v 14:06 | Karma: 7,88 | Přečteno: 157x | Diskuse| Společnost

Jenda Bartoň

Sugarbaby nebude sedět v koutě! vol. 12/13

Aneb cukrové randění rozhodně není prostitucí čili lesk a bída cukrátek - třináctidílný seriál o realitě sugardatingu vol. 12/13

11.3.2022 v 7:00 | Karma: 7,89 | Přečteno: 167x | Diskuse| Společnost

Jenda Bartoň

Sugarbaby nebude sedět v koutě! vol. 11/13

Aneb cukrové randění rozhodně není prostitucí čili lesk a bída cukrátek – třináctidílný seriál o realitě sugardatingu vol. 11/13

9.3.2022 v 13:53 | Karma: 8,25 | Přečteno: 160x | Diskuse| Společnost

Jenda Bartoň

Sugarbaby nebude sedět v koutě! vol. 10/13

Aneb cukrové randění rozhodně není prostitucí čili lesk a bída cukrátek - třináctidílný seriál o realitě sugardatingu vol. 10/13

8.3.2022 v 16:01 | Karma: 8,25 | Přečteno: 167x | Diskuse| Společnost

Jenda Bartoň

Sugarbaby nebude sedět v koutě! vol. 9/13

Aneb cukrové randění rozhodně není prostitucí čili lesk a bída cukrátek – třináctidílný seriál o realitě sugardatingu vol. 9/13

6.3.2022 v 8:47 | Karma: 7,60 | Přečteno: 169x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 217x
Scribo ergo sum. Psané slovo je mocným hybatelem společenského dění a změn. Je fascinující uvědomit si, jak moc se celosvětová společnost změnila po roce 1448, kdy byl uveden do provozu Guttenbergův knihtisk, díky němuž se knihy postupně začaly lavinově šířit nejen mezi elitou, ale i širokou čtenářskou obcí. Rád se bavím představou, že mnohé z následných revolučních změn byly umožněny díky knihám a vědomostem v nich obsažených.

Hudebnímu, literárnímu a vizuálnímu výtvornu se věnuji také pod pseudonymem František FF Brukner.

Seznam rubrik